Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (stub)
M (czyszczenie)
Linia 8: Linia 8:
* [[ziemniak]]
* [[ziemniak]]
* [[placki ziemniaczane]]
* [[placki ziemniaczane]]

{{stubkuch}}


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 12:37, 25 maj 2007

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, lub też z dwoma lub czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie według wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

Zobacz też