Makaron: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 2: | Linia 2: | ||
Funkcje makaronu: |
Funkcje makaronu: |
||
-owijająca (można owinąć nim człowieka i nie tylko) |
-owijająca (można owinąć nim człowieka i nie tylko) |
||
-konsumpcyjna (się go jje albo spożywa albo ewentualnie konsumuje) |
-konsumpcyjna (się go jje albo spożywa albo ewentualnie konsumuje) |
||
-ozdobna (można zaczepić na nitkę i używać jako ozdoba do choinki albo biżuteria-kolczyki) |
-ozdobna (można zaczepić na nitkę i używać jako ozdoba do choinki albo biżuteria-kolczyki) |
||
Wersja z 00:39, 2 lip 2007
Makaron – pożywienie z mąki, spożywane po uprzednim ugotowaniu z jajkiem, twarogiem albo czymkolwiek. Surowy makaron jest twardy i bardziej żółty niż ugotowany. Wśród wielu dziwacznych rodzajów makaronu wyróżniają się świderki, czasem błędnie zwany spaghetti, i muszelki. Najbardziej kiczowate są świderki i można je kupić w każdym sklepiku osiedlowym.
Funkcje makaronu:
-owijająca (można owinąć nim człowieka i nie tylko)
-konsumpcyjna (się go jje albo spożywa albo ewentualnie konsumuje)
-ozdobna (można zaczepić na nitkę i używać jako ozdoba do choinki albo biżuteria-kolczyki)