Tabaka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Hani.md. Autor wycofanej wersji to 80.50.235.34.)
Linia 24: Linia 24:


Jest to sztuka prawidlowego smarkania, gdy tabaka wraz z glutami spływa z nosa. Najlepiej mieć [[chusteczka|chusteczkę]], wtedy sprawa wydaje się prosta, jednak nie do końca. Trzeba odpowiednio wyczuć siłę wydmuchu powietrza, żeby nie rozjechało chusteczki. Jeśli takie zdarzenie ma miejsce, trzeba niezwłocznie podjąć [[resuscytacja|resuscytację]]. Gdy nie posiadamy chusteczek to można smarkać do [[zlew]]u, i spłukać ręce pod bieżącą wodą. Najlepsi smarkają tylko wtedy gdy nie ma już miejsca w nosie na kolejną kreskę!
Jest to sztuka prawidlowego smarkania, gdy tabaka wraz z glutami spływa z nosa. Najlepiej mieć [[chusteczka|chusteczkę]], wtedy sprawa wydaje się prosta, jednak nie do końca. Trzeba odpowiednio wyczuć siłę wydmuchu powietrza, żeby nie rozjechało chusteczki. Jeśli takie zdarzenie ma miejsce, trzeba niezwłocznie podjąć [[resuscytacja|resuscytację]]. Gdy nie posiadamy chusteczek to można smarkać do [[zlew]]u, i spłukać ręce pod bieżącą wodą. Najlepsi smarkają tylko wtedy gdy nie ma już miejsca w nosie na kolejną kreskę!


*Ja wogóle nie smarkam bo wciągam to już 3lata hhe to muwił ja BuRdEk


==Zobacz też==
==Zobacz też==

Wersja z 18:40, 22 paź 2007

Plik:Lufa.jpg
Profesjonalna lufka
Prawidłowe ułożenie chusteczki

Tabaka – proszek o brązowawym zabarwieniu po którego zażyciu jebie się w głowie. Zażywa się go lufką przez nos. Skład jest zatajony. Przed użyciem tabaki zapoznaj sie z treścią lekarza dołączonego do opakowania badz skonsultuj sie z ulotką.

Rys historyczny

Jak świat światem wszyscy wiedzą, że ta roślina o ciemnym kolorze najlepiej daje sie uprawiać w jakimś ciasnym miejscu, np. w rogu. Do tego celu najlepiej nadają się rogi krowie lub rogi bycze. Jest kuzynką kapusty, głowy pustej. Nieznana jest dokładna historia tej rośliny, wiadomo jednakże że pochodzi ona z południowych wybrzeży Australii, a w XV w. przywędrowała do Europy drogą lądową. Powszechnie używa się jej do strofowania mniej zdolnych uczniów oraz jako podskładnik tajemniczego składnika X, którego Profesor Atomus użył przy tworzeniu Atomówek. można ją także wykorzystać do celów mniej komercyjnych tj. na użytek własny.

Wciągana nosem daje chwilowe olśnienie kończace się tzw. BIG BANG. Zmieszana z mąką, klejem, styropianem i czymśtam jeszcze wykorzystywana jest w produkcji pieczywa razowego. Za pomocą tabaki można uzyskać fazę.

Teoria Lufki

Lufka to jeden z głównych sprzętów każdego snuffera. Najczęściej jest zrobiona z popsutego długopisu lub z kradzionego. Wciąganie to trudna sztuka, ale do opanowania. Lufka składa się z dwóch części: nosowej (którą wkłada się do kluka), i smyrnej (którą się smyra po gawicie).

Wciąganie

Wciąganie jak juz wyżej jest napisane to trudna sztuka. Jest wiele metod. Najbardziej popularne to:

Tradycyjnie – Jest to najstarszy sposób wciągania. Przyrzadzenie jest banalne. Sypiemy na jakąś prostą powierzchnię tabakę, potem za pomocą identyfikatora robimy krechę. Potem wkładamy część nosową do szpary nosowej, a część smyrną przykładamy do tabaki, następnie ciągniemy. Jeżeli wciągniemy za dużo lub za szybko to się porzygamy.

Ze ścięgna – wystawiamy kciuk pod kątem 90 stopni to palaca fak ju. Za palcem stworzy się szpara w którą należy nasypać tabakę. Następnie przykładamy nos i ciągniemy. Pozostaje tzw. „hitlerek” czyli osad z niewciągniętej tabaki. Hitlerki dzielimy na nikłe, częściowe, boczne i całkowite.


Ars Smarkati

Jest to sztuka prawidlowego smarkania, gdy tabaka wraz z glutami spływa z nosa. Najlepiej mieć chusteczkę, wtedy sprawa wydaje się prosta, jednak nie do końca. Trzeba odpowiednio wyczuć siłę wydmuchu powietrza, żeby nie rozjechało chusteczki. Jeśli takie zdarzenie ma miejsce, trzeba niezwłocznie podjąć resuscytację. Gdy nie posiadamy chusteczek to można smarkać do zlewu, i spłukać ręce pod bieżącą wodą. Najlepsi smarkają tylko wtedy gdy nie ma już miejsca w nosie na kolejną kreskę!

Zobacz też