Kanapka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 81.210.38.226.)
Linia 1: Linia 1:
'''Kanapka''' (a właściwie kanapka z serem<ref>Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!</ref>) – [[twór]] złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na [[ser]] i [[chleb]], pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa [[Masło|masła]].
'''Kanapka''' (a właściwie kanapka z serem<ref>Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!</ref>) – [[twór]] złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na [[ser]] i [[chleb]], pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa [[Masło|masła]].


===Wykonanie===
Kanapka jest to dar nieba najczęściej zjadane przez dzieci z gównem zwanym także nutella. z kanapek można zrobić także hamburgery czyli dwie uprasowane sraczki z domieszką gówna szampańskiego.


Jedną z najbardziej popularnych kanapek, tradycyjną „kanapkę z [[ser]]em” wykonuje się następująco:
Sposób przygotowania :
# Bierzemy chlebek i kroimy dwie [[kromka|kromeczki]] o grubości ok. 8 mm.

## '''''Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z [[ser]]kiem” tylko „bułkę z [[ser]]kiem”.'''''
1. Prosisz starą lub starego jak kto woli.
## Jeśli chlebek jest „krojony”, to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje.
2. jak sie nie zgadzaja to robisz sobie sam lecz przy tym musisz narobić dużo bałaganu bo inaczej zawsze będziesz musiał sobie sam przygotowywać.
## Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym [[kucharz]]em, to niech w tej czynności pomoże ci ktoś [[dorosły]].
3. jeśli jestgłupim BAHOREM mozesz także wysamarować dupe marmoladą i mówi ć hohohhoho.
# Gdy mamy już dwie ukrojone kromki, jedną z nich smarujemy masełkiem.
## '''''Ważne jest, żeby masełko nie było zbytnio zmrożone, bo wtedy nici ze smarowania''''', a co za tym idzie – nici z kanapki.
## I znowu, jeśli jesteś młodym kucharzem, niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły.
## Po posmarowaniu pewnym jest, że chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu, tak że na początku należy ukroić 3 kromki chleba, żeby mieć nową na posmarowanie masełkiem.
# Posmarowaną kanapkę układamy na ozdobnym [[talerz]]yku i przechodzimy do krojenia sera.
## [[Ser]] powinien być żółty, o nieprzyjemnym [[zapach]]u, bo wiadomo, że im bardziej [[ser]] „śmierdzący”, tym smaczniejszy.
## Jeśli chcemy, aby koszt kanapki nie był zbyt duży, można wziąć serek pachnący.
# Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry, zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do [[blat]]u.
## Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem, niech i w tej czynności pomoże ci dorosły.
# Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy drugą, suchą od góry.


===Przypisy:===
===Przypisy:===

Wersja z 12:58, 14 mar 2008

Kanapka (a właściwie kanapka z serem[1]) – twór złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na ser i chleb, pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa masła.

Wykonanie

Jedną z najbardziej popularnych kanapek, tradycyjną „kanapkę z serem” wykonuje się następująco:

  1. Bierzemy chlebek i kroimy dwie kromeczki o grubości ok. 8 mm.
    1. Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z serkiem” tylko „bułkę z serkiem”.
    2. Jeśli chlebek jest „krojony”, to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje.
    3. Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym kucharzem, to niech w tej czynności pomoże ci ktoś dorosły.
  2. Gdy mamy już dwie ukrojone kromki, jedną z nich smarujemy masełkiem.
    1. Ważne jest, żeby masełko nie było zbytnio zmrożone, bo wtedy nici ze smarowania, a co za tym idzie – nici z kanapki.
    2. I znowu, jeśli jesteś młodym kucharzem, niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły.
    3. Po posmarowaniu pewnym jest, że chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu, tak że na początku należy ukroić 3 kromki chleba, żeby mieć nową na posmarowanie masełkiem.
  3. Posmarowaną kanapkę układamy na ozdobnym talerzyku i przechodzimy do krojenia sera.
    1. Ser powinien być żółty, o nieprzyjemnym zapachu, bo wiadomo, że im bardziej ser „śmierdzący”, tym smaczniejszy.
    2. Jeśli chcemy, aby koszt kanapki nie był zbyt duży, można wziąć serek pachnący.
  4. Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry, zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do blatu.
    1. Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem, niech i w tej czynności pomoże ci dorosły.
  5. Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy drugą, suchą od góry.

Przypisy:

  1. Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!


Artykuł ten zawiera udostępnione na licencji GNU FDL (lub jakoś tak) treści pochodzące w pierwotnej wersji ze strony z artykułami bezsensownymi lub z listy stron do usunięcia, zamieszczonych w Wikiencyklice. Pierwotny autor nieznany, gdyż najprawdopodobniej dostał niestrawności po bananie.