Kanapka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Szoferka. Autor wycofanej wersji to 81.210.38.226.) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Kanapka''' (a właściwie kanapka z serem<ref>Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!</ref>) – [[twór]] złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na [[ser]] i [[chleb]], pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa [[Masło|masła]]. |
'''Kanapka''' (a właściwie kanapka z serem<ref>Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!</ref>) – [[twór]] złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na [[ser]] i [[chleb]], pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa [[Masło|masła]]. |
||
===Wykonanie=== |
|||
Kanapka jest to dar nieba najczęściej zjadane przez dzieci z gównem zwanym także nutella. z kanapek można zrobić także hamburgery czyli dwie uprasowane sraczki z domieszką gówna szampańskiego. |
|||
Jedną z najbardziej popularnych kanapek, tradycyjną „kanapkę z [[ser]]em” wykonuje się następująco: |
|||
Sposób przygotowania : |
|||
# Bierzemy chlebek i kroimy dwie [[kromka|kromeczki]] o grubości ok. 8 mm. |
|||
## '''''Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z [[ser]]kiem” tylko „bułkę z [[ser]]kiem”.''''' |
|||
1. Prosisz starą lub starego jak kto woli. |
|||
## Jeśli chlebek jest „krojony”, to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje. |
|||
2. jak sie nie zgadzaja to robisz sobie sam lecz przy tym musisz narobić dużo bałaganu bo inaczej zawsze będziesz musiał sobie sam przygotowywać. |
|||
## Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym [[kucharz]]em, to niech w tej czynności pomoże ci ktoś [[dorosły]]. |
|||
3. jeśli jestgłupim BAHOREM mozesz także wysamarować dupe marmoladą i mówi ć hohohhoho. |
|||
# Gdy mamy już dwie ukrojone kromki, jedną z nich smarujemy masełkiem. |
|||
## '''''Ważne jest, żeby masełko nie było zbytnio zmrożone, bo wtedy nici ze smarowania''''', a co za tym idzie – nici z kanapki. |
|||
## I znowu, jeśli jesteś młodym kucharzem, niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły. |
|||
## Po posmarowaniu pewnym jest, że chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu, tak że na początku należy ukroić 3 kromki chleba, żeby mieć nową na posmarowanie masełkiem. |
|||
# Posmarowaną kanapkę układamy na ozdobnym [[talerz]]yku i przechodzimy do krojenia sera. |
|||
## [[Ser]] powinien być żółty, o nieprzyjemnym [[zapach]]u, bo wiadomo, że im bardziej [[ser]] „śmierdzący”, tym smaczniejszy. |
|||
## Jeśli chcemy, aby koszt kanapki nie był zbyt duży, można wziąć serek pachnący. |
|||
# Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry, zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do [[blat]]u. |
|||
## Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem, niech i w tej czynności pomoże ci dorosły. |
|||
# Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy drugą, suchą od góry. |
|||
===Przypisy:=== |
===Przypisy:=== |
Wersja z 12:58, 14 mar 2008
Kanapka (a właściwie kanapka z serem[1]) – twór złożony z pysznych trójkącików, będących najbardziej elementarnymi cząstkami w kanapce. Składają się one na 2 stany tego, z czego zbudowana jest kanapka, czyli na ser i chleb, pomiędzy które wciśnięta jest cienka warstwa masła.
Wykonanie
Jedną z najbardziej popularnych kanapek, tradycyjną „kanapkę z serem” wykonuje się następująco:
- Bierzemy chlebek i kroimy dwie kromeczki o grubości ok. 8 mm.
- Bardzo ważnym jest, żeby to był chlebek, bo jeśli weźmiemy bułkę, to nie zrobimy „kanapki z serkiem” tylko „bułkę z serkiem”.
- Jeśli chlebek jest „krojony”, to ta czynność w robieniu kanapki nie występuje.
- Przy krojeniu należy zachować ostrożność i jeśli jesteś młodym kucharzem, to niech w tej czynności pomoże ci ktoś dorosły.
- Gdy mamy już dwie ukrojone kromki, jedną z nich smarujemy masełkiem.
- Ważne jest, żeby masełko nie było zbytnio zmrożone, bo wtedy nici ze smarowania, a co za tym idzie – nici z kanapki.
- I znowu, jeśli jesteś młodym kucharzem, niech kanapkę posmaruje ktoś dorosły.
- Po posmarowaniu pewnym jest, że chlebek z masełkiem nam upadnie masłem do dołu, tak że na początku należy ukroić 3 kromki chleba, żeby mieć nową na posmarowanie masełkiem.
- Posmarowaną kanapkę układamy na ozdobnym talerzyku i przechodzimy do krojenia sera.
- Pachnący ser delikatnie kroimy na plastry, zachowując prostopadłość ostrza noża krojącego w stosunku do blatu.
- Gdy nie masz zbyt siły lub jesteś młodym kucharzem, niech i w tej czynności pomoże ci dorosły.
- Ukrojony serek układamy na posmarowanej masełkiem kromeczce i przykrywamy drugą, suchą od góry.
Przypisy:
- ↑ Uwaga! Istnieją też inne rodzaje kanapek!
Artykuł ten zawiera udostępnione na licencji GNU FDL (lub jakoś tak) treści pochodzące w pierwotnej wersji ze strony z artykułami bezsensownymi lub z listy stron do usunięcia, zamieszczonych w Wikiencyklice. Pierwotny autor nieznany, gdyż najprawdopodobniej dostał niestrawności po bananie.