Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Amoniak. Autor wycofanej wersji to Bartek011a.)
Linia 9: Linia 9:
* [[ziemniak]]
* [[ziemniak]]
* [[placki ziemniaczane]]
* [[placki ziemniaczane]]
* [[ojciec|twój stary( po mimo niepewności jednak pasuje)]]


[[kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 18:18, 4 gru 2008

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

Zobacz też