Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Mam na tym punkcie świara. I półpauz, i smalcu!)
Linia 1: Linia 1:
'''Słonina''' – [[mięso]], wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać [[smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako [[tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp.
'''Słonina''' – [[mięso]], wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy coś tam jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać [[smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako [[tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp.
W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]].
W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką]].



Wersja z 19:48, 13 maj 2009

Słoninamięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy coś tam jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp. W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką.

Szablon:Stubkuch