Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: Linia 1:
'''Frytki''' - cudowne żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem soli, [[ketchup]]u albo majonezu, lub też z dwoma naraz, lub nawet z trzema, według wizji kucharza lub na zamówienie.
'''Frytki''' - cudowne żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem soli, [[ketchup]]u albo [[majonez]]u, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według [[wizji|wizja]] [[kucharz]]a lub na zamówienie.

Wersja z 12:03, 13 mar 2006

Frytki - cudowne żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, ketchupu albo majonezu, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według wizja kucharza lub na zamówienie.