Frytki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(kat.) |
M (en interwiki) |
||
Linia 2: | Linia 2: | ||
[[kategoria:Sztuka kulinarna]] |
[[kategoria:Sztuka kulinarna]] |
||
[[en:French fries]] |
Wersja z 12:54, 16 kwi 2006
Frytki - cudowne żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, ketchupu albo majonezu, lub też z dwoma na raz, lub czasami nawet z trzema na raz, według wizja kucharza lub na zamówienie.