Frytki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Dragon142. Ofiarą rewertu jest 213.25.140.133.)
Linia 24: Linia 24:
[[nl:Frit]]
[[nl:Frit]]
[[pt:Batata frita]]
[[pt:Batata frita]]
O lol

Wersja z 15:40, 30 maj 2011

Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

A może frytki do tego?

Frytki w słynnej anegdocie

Frytki, frytki dla każdego, dla dużego i małego

Frytki według Gracjana Roztockiego

Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularne w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

  • W Częstochowie znajduje się największe w kraju zagłębie frytkowe.
  • Największa inwestycja Lęborka to popularne w Egipcie frytencje.
  • Tłuszcz do smażenia frytek jest wymieniany raz na 10 lat. Z tego powodu producja i sprzedaż frytek Europejczykom i Amerykanom uważana jest przez terrorystów za broń masowego rażenia skuteczniejszą od ataków samobójczych.
  • Frytki są jedynym sposobem aby sprzedać dwa ziemniaki w cenie dwóch kilogramów.

Zobacz też

Szablon:Stubkuch