Zapiekanka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 17: Linia 17:
- w żołądkach żuli, strażników miejskich, pasażerów PKP, oraz bywalców dyskotek,
- w żołądkach żuli, strażników miejskich, pasażerów PKP, oraz bywalców dyskotek,
- śladowe ilości można stwierdzić za paznokciami pani z budki z Hot-Dogami, oraz na podłodze tejże budki (Uwaga!, czasami śladowe ilości tejże podłogi można stwierdzić w zapiekance),
- śladowe ilości można stwierdzić za paznokciami pani z budki z Hot-Dogami, oraz na podłodze tejże budki (Uwaga!, czasami śladowe ilości tejże podłogi można stwierdzić w zapiekance),

Największą aktywność zapiekanka przeżywa około 40-80 minut od spożycia, zdarza się, że zmienia PH żołądka o 5-6 stopni, oraz wilgotność jelit o kilkadziesiąt procent, zdarzały się przypadki gwałtownej zmiany przepuszczalności zwieracza odbytniczego o 95%.
Najgorszym jednak rodzajem aktywności zapiekanki jest zakłócenie i odwrócenie przebiegu procesu pokarmowego, ze swej pierwotnej formy góra-dół proces ten gwałtownie i natychmiastowo zaczyna przebiegać z dołu do góry, jest to niewytłumaczone przez naukę i pozostaje w sferze badań i domysłów naukowych, niektórzy dopatrują się w tym nawet zjawisk paranormalnych.


Dane techniczne:
Dane techniczne:

Wersja z 19:16, 6 cze 2011

Szablon:Tbuła z serem i ketchupem, okazjonalnie z pieczarkami. Perfekcyjny sposób na zmarnowanie swoich kilku cennych złotych, a innymi słowy na dokarmienie tkanki tłuszczowej. Jakby nie było, na tle innych fast foodów zapiekanka jest niczym arystokracja i spożywają ją najbardziej ułożeni ludzie w ostateczności, gdy są popchnięci do konieczności zjedzenia tak plebejskiego dania.

Nazewnictwo

Można domniemać skąd nazwa zapiekanka. Ze znanych tylko mi informacji pochodzi od wyrazu "zapierdalanka", a chodzi tutaj o to, że gdy nie ma czasu na porządne żarełko i trzeba zapierdalać, robi się w kilka, kilkanaście minut taką to bułę. Ale skąd to -pierdal- zamieniono na -piek- to akurat jeden ChCenzura2.png wie. Zazwyczaj grubaśni faceci wcinają zapiekanki dużymi ilościami, a potem dziwią sie własnym wyglądem. Grubaśni faceci wcinają zapiekanki tonami, a potem są efekty w ich wyglądzie. Owy podukt przy licznym spozyciu powoduje torsje oraz mocną S.R.A.K.E(Smrodliwe Rozwolnienie Anty Kretowe Enedułerikefake)

Tradycyjna zapiekanka jest wielkości psiej kupy i o smaku 30 centymetrów.

Bywa też nazywana "Tostem", lecz to nie jest prawidłowa nazwa gdyż Tost ma dwie bułki!!! i Tost nie ma pieczarek, tylko w chCenzura2.png sera!!!

Występowanie

Prawdziwa świątynia zapiekanek znajduje się w większości miast przy dworcu kolejowym, w budce z fast foodami. Tym bardziej atrakcyjna jest ich oferta, że do posiłku dorzucają robaki, AIDS i choroby weneryczne gratis. Otwarte są zazwyczaj tak długo, jak długo Sanepid nie zajmie się faktem ich istnienia.

Zapiekanki występują też:

- w studenckich żołądkach pływając w roztworze przypraw z zupki z Radomia, nafty z akademika z pokoju 345 i rozpuszczonych tabletek "Extasy",
- w żołądkach żuli, strażników miejskich, pasażerów PKP, oraz bywalców dyskotek,
- śladowe ilości można stwierdzić za paznokciami pani z budki z Hot-Dogami, oraz na podłodze tejże budki (Uwaga!, czasami śladowe ilości tejże podłogi można stwierdzić w zapiekance),
Największą aktywność zapiekanka przeżywa około 40-80 minut od spożycia, zdarza się, że zmienia PH żołądka o 5-6 stopni, oraz wilgotność jelit o kilkadziesiąt procent, zdarzały się przypadki gwałtownej zmiany przepuszczalności zwieracza odbytniczego o 95%.
Najgorszym jednak rodzajem aktywności zapiekanki jest zakłócenie i odwrócenie przebiegu procesu pokarmowego, ze swej pierwotnej formy góra-dół proces ten gwałtownie i natychmiastowo zaczyna przebiegać z dołu do góry, jest to niewytłumaczone przez naukę i pozostaje w sferze badań i domysłów naukowych, niektórzy dopatrują się w tym nawet zjawisk paranormalnych.

Dane techniczne:

- prędkość maxymalna: 10m/s przy zjadaniu, 90m/s w stronę przeciwną,
- maksymalne przyspieszenie zapiekanka osiąga tuż po oderwaniu się od ścianek żołądka pobudzona szybkim spadkiem ciśnienia w przełyku i pociągnięta przez siły aerodynamiczne ku górze, przyspieszenie to wynosi od 25 do 45 m/s^2,
- masa waha się od 50g do pół kilograma i jest odwrotnie proporcjonalna do ilośći gwiazdek w restauracji w której wytępuje, najmniejsze w 5-gwiazdkowych lokalach osiągają nawet 30 gramów, ale za to kosztują ponad 20 zł. Cena zapiekanki jest zazwyczaj odwrotnie proporcjonalna do jej wielkości. Największe kosztują 3 zł i to jest jedyna ich zaleta.