Sok (napój)

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
To jest najnowsza wersja artykułu edytowana „06:12, 30 sie 2023” przez „Peaceful Halcylian (dyskusja • edycje)”.
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)
Na zdrówko!

Sok (ang. dżus) – smaczna krew, pozyskiwana z uboju warzyw i owoców. Składa się w większej części z soku pasteryzowanego, czyli gotowanego pięćdziesiąt razy w świetle księżyca w pełni. Zawiera też cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy[1], wodę w proszku, benzoesan sodu, sorbinian potasu, chloroform oraz śladowe ilości orzechów arachidowych. Sok można pozyskiwać z dosłownie wszystkiego, nawet z Ciebie.

Rodzaje

Sok ziemniaczany
  • Sok jabłkowy – słodki jak cholera, mdły i na dodatek często kwaśny.
  • Sok pomarańczowy – mniej słodki, ale jeszcze kwaśniejszy.
  • Sok grejpfrutowy – spożywany tylko przez masochistów i emo z powodu swojej gorzkości. Dla zwykłych śmiertelników jest nie do spożycia.
  • Sok multiwitamina – mieszanka wszystkich możliwych soków.
  • Sok pomidorowy – przenośna zupa pomidorowa. Bardzo gęsty, przez co nie nadaje się do picia przez słomkę.
  • Sok cytrynowy – silnie żrący, wypala usta i wnętrzności.
  • Sok z buraka – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu.
  • Sok ziemniaczany – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny.
  • Sok krowi – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak metal.
  • Sok winogronowy – więcej cukru, niż soku, ale i tak pyszny.
  • Sok kolejowy – drogi, zbędny, a jednak cały czas zapewniany przez kolejne rządy obywatelom.
  • Kompot – czyli sok ze słoika[2].
  • Tran – wyjątkowo niesmaczny sok z ryby.

Zobacz też

Przypisy

  1. W zależności od tego, co wychodzi taniej
  2. Uwaga, plami obrus!


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.