Frytki
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 18:24, 19 lis 2008 autorstwa Amoniak (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to MantiBot. Autor wycofanej wersji to 83.28.66.103.)
Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.
Ciekawostki
- W Częstochowie znajduje się największe w kraju zagłębie frytkowe.
- Największa inwestycja Lęborka to popularne w Egipcie frytencje.