Parówka
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 22:42, 13 maj 2009 autorstwa 77.114.33.122 (dyskusja)
Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne. Ulubiony przysmak św. Anszeja.
Skład
Parówkę robi się z:
- niesprzedanych parówek;
- tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
- tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
- odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
- tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
- Gówna z kanalizacji
- krowiego biustu
- używanej już w kiblu srajtaśmy
- końskiego nawozu
- z rozwolnienia, tzw. kisiel
Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.
Powszechnie znane powiedzenia dot. parówek
- Nagrzej mi parówek.
Galeria
- Jad-parowa.png
Zdjęcie satelitarne parówek
- Parowka.jpg
Budowa parówki
- Parowkiporownanie.jpg
Dowód, dlaczego parówki z Constaru są lepsze