Słonina
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 17:01, 8 cze 2014 autorstwa 82.139.57.131 (dyskusja)
Szablon:T substancja nieznanego pochodzenia. Nazwa wskazuje że coś ma wspólnego ze słoniem, ale niektórzy twierdzą, że źródłem jest świnia. Inni uważają, że ma to związek z jej smakiem – ale są to tylko plotki. Osoby doświadczone potrafią z niej zrobić skwarki.
W ciągu wieków sposób wytwarzania słoniny był ukryty. Do dzisiaj nie wiadomo, z czego pochodzi. Wielu debili śmiałków próbowało odkryć tę tajemnicę, lecz wszyscy przypłacili życiem.
Właściwości
- Odstrasza komary.
- To idealny pokarm dla ptaków na zimę.
- Jest świetnym lekiem na kaca.
- Podobno ma coś wspólnego z boczkiem.
- Można ją rozpuścić na patelni.
- Można nią gibać i przy tym mówić „GIBIEMY SŁONINĘ!!!”
- Brzydko pachnie.
- Można na niej usmażyć mięso.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.