Parówka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 19:03, 15 maj 2009 autorstwa Sir Damiinho (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 81.190.126.84. Autor wycofanej wersji to 77.114.33.122.)
Plik:Parówa.jpg
Te jędrne, zaokrąglane kształty... mmm, obrzydliwstwo...

Parówka – zwana także boskim mięsem, bo Bóg jeden wie, co w niej jest. Z tej racji jest dopuszczona przez Watykan do spożywania w dni postne.

Skład

Parówkę robi się z:

  • niesprzedanych parówek;
  • tego co zostanie podczas produkcji innych przetworów mięsnych;
  • tego co spadnie na ziemię, i do niczego się nie nadaje;
  • odpadków wszelkiego rodzaju (chemiczne, promieniotwórcze, przemysłowe, kanalizacyjne).
  • tego co przejdzie przez maszynkę do mielenia
  • Gówna z kanalizacji
  • krowiego biustu
  • używanej już w kiblu srajtaśmy
  • końskiego nawozu
  • z rozwolnienia, tzw. kisiel

Ponadto stosuje się substancje wzmacniające smak i zapach np. papier toaletowy.

Galeria

Zobacz też

Szablon:Stubkuch