Frytki

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 15:56, 22 maj 2009 autorstwa Sir Damiinho (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to 83.9.136.144. Autor wycofanej wersji to 79.184.97.100.)
Plik:Frytki.jpg
Weeeź jedną, nikt nie zauważy...

A może frytki do tego?

Frytki w słynnej anegdocie


Frytki – żółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.

Ciekawostki

Zobacz też