Makaron
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 19:38, 24 cze 2009 autorstwa 89.171.143.162 (dyskusja)
Makaron – pożywienie z mąki, spożywane po uprzednim ugotowaniu z jajkiem, twarogiem albo czymkolwiek. Surowy makaron jest twardy i bardziej żółty niż ugotowany. Wśród wielu dziwacznych rodzajów makaronu wyróżniają się świderki, czasem błędnie zwany spaghetti, i muszelki. Najbardziej kiczowate są świderki i można je kupić w każdym sklepiku osiedlowym.
Funkcje makaronu
- Owijająca, można nim kogoś lub coś owinąć.
- Konsumpcyjna, się go je albo spożywa, ewentualnie konsumuje.
- Ozdobna, można doczepić nitkę i używać jako ozdobę choinkową albo kolczyki.
- Można go urzyć do poderwania laski tzw. na makaron.(jee zbacz moje swiderki bejbe)!