Masło
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Masło – produkt przemiany materii płynnej mleka wskutek długich nacisków.
Sposób użycia
Produkt, należy wsadzić pomiędzy dwa kawałki wafla i spożywać na sposób popularnych lodów "Śnieżka".
Właściwości odżywcze
Jedna dawka pudełka rano zaspokaja chęć walenia głową o asfalt na cały dzień. Można delektować się nim cały dzień, bez użycia sztućców.
Właściwości fizyczne
- Doskonale przewodzi ciepło, posiada także właściwości magnetyczne względem podłogi, co tłumaczy zdolność do upadku posmarowanych kromek chleba masłem w dół.
- Chleb z masłem zawsze spada masłem do dołu, co można wykorzystać przy budowie napędu antygrawitacyjnego.
- Doskonale nadaje się do wieczornych pogaduszek, można z nim się śmiało napić wódki oraz innych napojów alkoholowych.