Konserwanty

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja do druku nie jest już wspierana i może powodować błędy w wyświetlaniu. Zaktualizuj swoje zakładki i zamiast funkcji strony do druku użyj domyślnej funkcji drukowania w swojej przeglądarce.

Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Wszystkie nazwy konserwantów zaczynają się na literę E (koniecznie dużą).

Skutki

Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:

  • Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
  • Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
  • Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
  • Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
  • Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.

Zobacz też


Nuvola apps edu science.svg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsjęrozbuduj go.