Magdalena Gessler

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 11:39, 22 maj 2011 autorstwa Towarzysz obywatel (dyskusja • edycje) (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Artur21. Ofiarą rewertu jest 85.112.195.154.)

O Boże! Co to?! Nie pamiętam, żebym to jadła...

Magdalena Gessler podczas codziennego plukania żołądka

Magdalena Gessler (ur. 10 lipca 1953 w kuchni) – polska malarko-kucharka, właścicielka upadającej sieci restauracji "McGessler".

Życie codzienne

Magda Gessler na codzień wpieprza 17-daniowe obiady z przystawkami i aperitifem. Zazwyczaj obżera różne restauracje na terenie Polski. Jest typowym padlinożercą, ponieważ co by nie zjadła, śmierdzi trupem. Jest też pierwszą osobą, która zaliczyła kartofla i marchew do mięs.
Obecny mąż Magdaleny Gessler jest chirurgiem plastycznym i jako prezent ślubny dał jej przenośny aparat do liposukcji.

Kuchenne rewolucje

Pani Magda prowadzi w TVN program pt. „Kuchenne rewolucje”. Nadawany w porze obiadowej powoduje u oglądających takież rewolucje, tyle że żołądkowe. W ramach programu dobija upadające restauracje. No początek wyzywa właścicieli od dyletantów, kucharzy od patałachów, kelnerki od pokrak, a wieprzowinę od świń. Potem nakazuje przykręcić meble do sufitu, zastąpić mielonego stekiem ze słonia a jajecznicę - potrawką z żółwia. Następnie osobiście wszystko gotuje, miesza, przyprawia przyprawami, trzęsie włosami nad garnkami dodając coś od siebie, po czym wszystko wyrzucane jest na śmietnik, a na stół wjeżdżają potrawy przywiezione z warszawskich restauracji kuchmistrzyni. Wszyscy fałszywie się szczerzą do kamery lub płaczą. Na koniec za panią Magdą zamykają się drzwi. Kiedy te ponownie się otwierają, zazwyczaj staje w nich sanepid.

Prawdopodobieństwa

Prawdopodobnie Magdalena Gessler należy do GTW. W tej sprawie przesłuchany zostanie barszcz z uszkami.

Zobacz też

Szablon:Stubbiog