Sok (napój)

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Na zdrówko!

Sok – smaczna krew, pozyskiwana z uboju warzyw i owoców. Składa się w większej części z soku pasteryzowanego, czyli gotowanego pięćdziesiąt razy w świetle księżyca w pełni. Zawiera też cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy[1], wodę w proszku, benzoesan sodu, sorbinian potasu, chloroform oraz śladowe ilości orzechów arachidowych. Sok można pozyskiwać z dosłownie wszystkiego, nawet z Ciebie.

Rodzaje

  • Sok jabłkowy – słodki jak cholera, mdły i na dodatek często kwaśny;
  • Sok pomarańczowy – mniej słodki, ale jeszcze kwaśniejszy;
  • Sok grejpfrutowy – spożywany tylko przez masochistów i emo z powodu swojej gorzkości. Dla zwykłych śmiertelników jest nie do spożycia;
  • Sok multiwitamina – mieszanka wszystkich możliwych soków;
  • Sok pomidorowy – przenośna zupa pomidorowa. Bardzo gęsty, przez co nie nadaje się do picia przez słomkę;
  • Sok cytrynowy – silnie żrący, wypala usta i wnętrzności;
  • Sok z buraka – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu;
  • Sok ziemniaczany – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny;
  • Mleko – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak metal;
  • Kompot – czyli sok ze słoika[2].

Zobacz też

Przypisy

  1. W zależności od tego, co wychodzi taniej
  2. Uwaga, plami obrus!


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.