Szablon:Promowane/Ogórek kiszony: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(+obrazek, żeby się lepiej patrzało)
 
Linia 1: Linia 1:
[[Plik:Ogórki kiszone.jpg|right|150px]]
'''Ogórek kiszony''' (nazywany przez niektórych ignorantów z Polski B '''ogórkiem kwaszonym''') – crème de la crème polskiej kuchni, niesłusznie zaliczany jako artykuł spożywczy, znany w całej Europie Centralnej i Wschodniej. Najbardziej wartościowa rzecz w Polsce, która w starych dobrych czasach była główną nagrodą w teleturnieju ''[[Awantura o kasę]]''. Powstają z [[Ogórek|ogórków]] gruntowych (najlepiej, gdy są to tak zwane bydlaki), złożonych w słoju, kamionce lub w beczce. Sama dyskusja dotycząca najlepszej metody kiszenia często kończy się awanturami lub bójką, zwieńczoną pogodzeniem i odnowieniem bruderszaftu za pomocą kieliszka [[Wódka|wódki]] i zagryzki w postaci ogórka kiszonego.
'''Ogórek kiszony''' (nazywany przez niektórych ignorantów z Polski B '''ogórkiem kwaszonym''') – crème de la crème polskiej kuchni, niesłusznie zaliczany jako artykuł spożywczy, znany w całej Europie Centralnej i Wschodniej. Najbardziej wartościowa rzecz w Polsce, która w starych dobrych czasach była główną nagrodą w teleturnieju ''[[Awantura o kasę]]''. Powstają z [[Ogórek|ogórków]] gruntowych (najlepiej, gdy są to tak zwane bydlaki), złożonych w słoju, kamionce lub w beczce. Sama dyskusja dotycząca najlepszej metody kiszenia często kończy się awanturami lub bójką, zwieńczoną pogodzeniem i odnowieniem bruderszaftu za pomocą kieliszka [[Wódka|wódki]] i zagryzki w postaci ogórka kiszonego.



Aktualna wersja na dzień 22:50, 15 paź 2022

Ogórki kiszone.jpg

Ogórek kiszony (nazywany przez niektórych ignorantów z Polski B ogórkiem kwaszonym) – crème de la crème polskiej kuchni, niesłusznie zaliczany jako artykuł spożywczy, znany w całej Europie Centralnej i Wschodniej. Najbardziej wartościowa rzecz w Polsce, która w starych dobrych czasach była główną nagrodą w teleturnieju Awantura o kasę. Powstają z ogórków gruntowych (najlepiej, gdy są to tak zwane bydlaki), złożonych w słoju, kamionce lub w beczce. Sama dyskusja dotycząca najlepszej metody kiszenia często kończy się awanturami lub bójką, zwieńczoną pogodzeniem i odnowieniem bruderszaftu za pomocą kieliszka wódki i zagryzki w postaci ogórka kiszonego.