Wojciech Modest Amaro

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
To jest najnowsza wersja artykułu edytowana „00:53, 29 sie 2021” przez „Runab Berkenetz (dyskusja • edycje)”.
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)

Wynoś się stąd i sprawdź, czym się różni medium rare od medium well done!

Modest Amaro na co dzień

Wojciech Modest Amaro, właśc. Wojtas Podest Aromato z domu Basiura (ur. 12 lutego 1972 w Sosnowcu) – polski kucharz, restaurator, mistrzostwo zamienia kotlety schabowe w nouvelle cuisine o smaku ogórka kiszonego. Dla przeciętnego Polaka znany bardziej jako gość, który w Hell's Kitchen udowadnia, że za pomocą agresji słownej można odnieść sukces. Otworzył restaurację Atelier Amaro, będącą świątynią warszawskich milenialsów. W Atelier Amaro nie serwuje dań, a momenty. Nie wiadomo, czym są momenty. Wiadomo jednak, że za jeden moment trzeba płacić 50 zł.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.

P vip.svg To jest tylko zalążek artykułu biograficznego. Jeśli widziałeś tę osobę na ulicy – rozbuduj go.

Noia 64 apps knode.png To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny mediów i prasy. Jeśli podoba ci się Monika Olejnik – rozbuduj go.