Zaloguj się
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Aby zalogować się do Nonsensopedii, musisz mieć włączoną obsługę ciasteczek.
Jeśli chcesz odzyskać dostęp do swojego konta z Wikii/Fandomu, napisz do nas na kontakt@nonsa.pl.
Aby zalogować się do Nonsensopedii, musisz mieć włączoną obsługę ciasteczek.
Jeśli chcesz odzyskać dostęp do swojego konta z Wikii/Fandomu, napisz do nas na kontakt@nonsa.pl.
Szuru-buru (z węg. sör – piwo, bor – wino) – technika barmańska, polegająca na dosładzaniu piwa węgierskim tokajem. Smakuje jak miód pleśniowy, a na drugi dzień nie odróżniasz języka ojczystego od madziarszczyzny.
Że na drodze nieznanego sprawcy pod czerwoną latarnią spod wielkiej szóstki mieści się komisariat, zaś sąsiedni burdel dla odwrócenia uwagi ma lampkę niebieską?