Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
FanMarioPL (dyskusja • edycje) |
|||
Linia 44: | Linia 44: | ||
* Pszenica, mąka, woda itp. - ''2%'' |
* Pszenica, mąka, woda itp. - ''2%'' |
||
=== Chrupki serowe === |
|||
Jedną z odmian chrupków są chrupki serowe. Są one <s>takie same</s> smaczniejsze od zwykłych chrupków. Niestety mają <s>niewielkie</s> znaczne wady: |
|||
* Są droższe |
|||
* 100x szybciej się kończą |
|||
* Zawierają <s>chemię</s> witaminy |
|||
* Nigdzie ich nie kupisz, bo zawsze ktoś sobie weźmie wszystkie paczki |
|||
* Powodują <s>choroby</s> radość |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Wersja z 17:52, 6 paź 2012
Chrupki – takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą – apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermarketach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami.
Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.
Cechy charakterystyczne[1]
- chrupkie
- wzmagają produkcję kału
- smaczne
- zdrowe (zależy)
- z kukurydzy (w najlepszym wypadku)
- w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).
Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek
- czerstwo-chrupkie
- powodują nieprzyzwoitą sraczkę
- smaczne (śladowe ilości)
- niezdrowe (zawsze)
- z /bógwieczego.
- w smaku podobne do styropianu
- zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
- produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów
- Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy.
- Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków.
- Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne.
Skład
- Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.
- Styropian FS 0.2 - 5%
- Powietrze - 10%
- Klej ze znaczków pocztowych - 1%
- Śladowe ilości orzechów - 74%
- Gówno - 2%
- Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 10
0%.
Popularniejszy skład
- Styropian - 15%
- Sproszkowana podeszwa adidasa - 30%
- Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej - 40%
- Orzechy - 3%
- Piasek - 10%
- Pszenica, mąka, woda itp. - 2%
Chrupki serowe
Jedną z odmian chrupków są chrupki serowe. Są one takie same smaczniejsze od zwykłych chrupków. Niestety mają niewielkie znaczne wady:
- Są droższe
- 100x szybciej się kończą
- Zawierają
chemięwitaminy - Nigdzie ich nie kupisz, bo zawsze ktoś sobie weźmie wszystkie paczki
- Powodują
chorobyradość