Restauracja: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (podpis w cytacie, spacja) |
M (spacja nr 2) |
||
Linia 12: | Linia 12: | ||
==Rodzaje== |
==Rodzaje== |
||
* {{t|[[Bar mleczny]]}}jak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne,mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego,cztery kopytka na krzyż,cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z [[Paprykarz szczeciński|paprykarzem szczecińskim]], |
* {{t|[[Bar mleczny]]}}jak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z [[Paprykarz szczeciński|paprykarzem szczecińskim]], a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę; |
||
* {{t|[[Fast food]]}}łatwy sposób na nabycie [[otyłość|otyłości]], w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – [[anoreksja|zjawiska przeciwnego]]; |
* {{t|[[Fast food]]}}łatwy sposób na nabycie [[otyłość|otyłości]], w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – [[anoreksja|zjawiska przeciwnego]]; |
||
* {{t|[[Islamizacja Europy|Budka z Kebabem]]}}treściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym; |
* {{t|[[Islamizacja Europy|Budka z Kebabem]]}}treściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym; |
Wersja z 13:05, 27 kwi 2013
- Proszę pana, a na tym mięsie jest pająk
- Nie gadaj tyle, tylko wpychaj do środka
- Rozmowa praktykanta z szefem kuchni
- Panie kelnerze, proszę spróbować mojej zupy!
- A co za zimna?
- Nie!
- Za gorąca?
- Panie, spróbuj pan tę zupę a nie gadaj.
- No dobrze. A gdzie jest łyżka?
- No właśnie.
- Przykładowy kelner
- Przepraszam, ten kotlet jest świeży czy rozmrożony?
- A co pan, sanepid? Bierzesz pan albo won!
- Typowa rozmowa z klientem
Szablon:T miejsce, gdzie można zjeść bez konieczności gotowania, zgubić kartę kredytową i wyznać miłość pryszczatej dziewczynie. Tutaj kelner rozbija schabowe butem, aby były bardziej miękkie, oraz aby nadać im lepszy smak.
Rodzaje
- Szablon:Tjak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z paprykarzem szczecińskim, a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę;
- Szablon:Tłatwy sposób na nabycie otyłości, w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – zjawiska przeciwnego;
- Szablon:Ttreściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym;
- Szablon:Tdaje możliwość konsumpcji przeróżnego rodzaju mięsa, głównie ze zwierząt domowych, lub kanałowych.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.