Restauracja: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 9: Linia 9:
- A co pan, sanepid? Bierzesz pan albo won!|Typowa rozmowa z klientem}}
- A co pan, sanepid? Bierzesz pan albo won!|Typowa rozmowa z klientem}}


{{t}} miejsce, gdzie można zjeść bez konieczności gotowania, zgubić kartę kredytową i wyznać miłość pryszczatej dziewczynie. Tutaj kelner rozbija schabowe butem, aby były bardziej miękkie, oraz aby nadać im lepszy smak. Jest to także ciekawe miejsce, aby przepuścić swoje pieniądze na potrawy, po których spożyciu zapewnisz sobie kilka godzin na kiblu.
{{t}} miejsce, gdzie można zjeść bez konieczności gotowania, zgubić kartę kredytową i wyznać miłość pryszczatej dziewczynie. Tutaj kelner rozbija schabowe butem, aby były bardziej miękkie, oraz aby nadać im lepszy smak. Jest to także ciekawe miejsce, aby przepuścić swoje pieniądze na potrawy, po których spożyciu zapewnisz sobie kilka godzin w Królestwie Papieru Toaletowego (czyt. [[Toaleta|toaleta)]]. Błyskotliwy Janusz spod Piątki zwie ją wydawnictwem, ze względu na częste wydawanie zup pomidorowych przy wydawce. Po wydawnictwie takiej zupy sugerujemy prędko skonsultować z lekarzem lub farmaceutą.


==Rodzaje==
==Rodzaje==
* {{t|[[Bar mleczny]]}}jak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z [[Paprykarz szczeciński|paprykarzem szczecińskim]], a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę (wybierając taką opcję, pamiętajmy, że "jedzenie" wciąż będzie zimne).
* {{t|[[Bar mleczny]]}}jak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z [[Paprykarz szczeciński|paprykarzem szczecińskim]], a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę (wybierając taką opcję, pamiętajmy, że "jedzenie" wciąż będzie zimne).
* {{t|[[Fast food]]}}łatwy sposób na nabycie [[otyłość|otyłości]], w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – [[anoreksja|zjawiska przeciwnego]];
* {{t|[[Fast food]]}}łatwy sposób na nabycie [[otyłość|otyłości]], w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – [[anoreksja|zjawiska przeciwnego]];
* {{t|[[Islamizacja Europy|Budka z Kebabem]]}}treściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym. Pracuje w niej turek o imieniu, które nie sposób zapisać, a co dopiero wymówić.
* {{t|[[Islamizacja Europy|Budka z Kebabem]]}}treściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym. Pracuje w niej turek o jednym z popularniejszych imieniu Burak, lub każdym innym, które nie sposób zapisać, a co dopiero wymówić.
* {{t|Bar Chiński}}daje możliwość konsumpcji przeróżnego rodzaju mięsa, głównie ze zwierząt [[pies|domowych]], lub [[szczur|kanałowych]].
* {{t|Bar Chiński}}daje możliwość konsumpcji przeróżnego rodzaju mięsa, głównie ze zwierząt [[pies|domowych]], lub [[szczur|kanałowych]].



Wersja z 16:45, 2 maj 2013

- Proszę pana, a na tym mięsie jest pająk
- Nie gadaj tyle, tylko wpychaj do środka

Rozmowa praktykanta z szefem kuchni

- Panie kelnerze, proszę spróbować mojej zupy!
- A co za zimna?
- Nie!
- Za gorąca?
- Panie, spróbuj pan tę zupę a nie gadaj.
- No dobrze. A gdzie jest łyżka?
- No właśnie.

Przykładowy kelner

- Przepraszam, ten kotlet jest świeży czy rozmrożony?
- A co pan, sanepid? Bierzesz pan albo won!

Typowa rozmowa z klientem

Szablon:T miejsce, gdzie można zjeść bez konieczności gotowania, zgubić kartę kredytową i wyznać miłość pryszczatej dziewczynie. Tutaj kelner rozbija schabowe butem, aby były bardziej miękkie, oraz aby nadać im lepszy smak. Jest to także ciekawe miejsce, aby przepuścić swoje pieniądze na potrawy, po których spożyciu zapewnisz sobie kilka godzin w Królestwie Papieru Toaletowego (czyt. toaleta). Błyskotliwy Janusz spod Piątki zwie ją wydawnictwem, ze względu na częste wydawanie zup pomidorowych przy wydawce. Po wydawnictwie takiej zupy sugerujemy prędko skonsultować z lekarzem lub farmaceutą.

Rodzaje

  • Szablon:Tjak sama nazwa wskazuje można tu zjeść potrawy mleczne, mlecznopodobne lub nie przypominające wcale mleka jak np. schabowego, cztery kopytka na krzyż, cukier 5 gramowy za 50 groszy czy kanapki z paprykarzem szczecińskim, a także wszelakiego rodzaju inne potrawy odgrzewane w mikrofalówkach przez panią Helgę (wybierając taką opcję, pamiętajmy, że "jedzenie" wciąż będzie zimne).
  • Szablon:Tłatwy sposób na nabycie otyłości, w przypadku uświadczenia procesu przyrządzania potraw – zjawiska przeciwnego;
  • Szablon:Ttreściwa uczta kaloryczna. Podobno najbardziej smakuje niewidomym. Pracuje w niej turek o jednym z popularniejszych imieniu Burak, lub każdym innym, które nie sposób zapisać, a co dopiero wymówić.
  • Szablon:Tdaje możliwość konsumpcji przeróżnego rodzaju mięsa, głównie ze zwierząt domowych, lub kanałowych.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.