Frytki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Frytki''' - cudowne żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w [[Polska|Polsce]] i w krajach ościennych, a także na [[Bałkany|Bałkanach]] i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów [[kuchnia polska|kuchni polskiej]], czyli z dodatkiem soli, [[ketchup]]u albo majonezu, lub też z dwoma naraz, lub nawet z trzema, według wizji kucharza lub na zamówienie. |
|||
'''Frytki''' - są to przedziwne zwierzęta które zjadamy (podobnie jak psy i koty). Sól oddziałowywuje na nie irytująco przez co wierzgają w żołądku i uciekają razem z sokiem marchewkowym przez nos. Nienawidzą [[Bill Gates|Billa Gatesa]], telewizora i [[Papa Smurf]]a. Uwielbiają brać kąpiele w oleju, jeść drzewa oraz robić kamikadze. Jeden frytek nie występuje są tylko stada małe, średnie lub duże. Do kupienia w NASA, Białym Domu i na stacji kosmicznej MIR i [[Delikutasy|Delikutasach]]. |
|||
[[Kategoria:?]] |
|||
[[Kategoria:Wulgarne]] |
Wersja z 12:01, 13 mar 2006
Frytki - cudowne żółte paski, wyrabiane najczęściej z magicznej lewitującej odmiany ziemniaków, bardzo popularnej w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji, choć zrobione ze zwykłych, leżących ziemniaków też bardzo dobrze smakują. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według (między)narodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, ketchupu albo majonezu, lub też z dwoma naraz, lub nawet z trzema, według wizji kucharza lub na zamówienie.