Bigos: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona)
 
Linia 9: Linia 9:
* przyprawy: sól, pieprz, pył ze startego rogu jednorożca oraz listek laurowy
* przyprawy: sól, pieprz, pył ze startego rogu jednorożca oraz listek laurowy
* i inne takie, ale kogo to obchodzi
* i inne takie, ale kogo to obchodzi
* to jakże popularne słowo ma jeszcze jedno znaczenie o największym debilu, idiocie jaki znał świat i tylko potrafi żalować, myje on zęby papierem toaletowym a w domu biją go drzwiami


== Przyrządzanie ==
== Przyrządzanie ==

Wersja z 15:58, 23 paź 2009

Bigos – narodowa potrawa Polski, zaraz po schaboszczaku najbardziej pożądana rzecz między godziną 15 a 17 w dniu każdego naszego rodaka.

Składniki

Bigos to nic innego jak góra kapuchy kiszonej z dodatkiem jakiegoś mięsa, najczęściej kiełbasy, choć według oficjalnych przepisów cioci Stasi powinno być do tego użyte mięso czerwone, czyli inaczej z dupy krowy. Innymi, aczkolwiek nie mniej ważnymi (no może trochę) składnikami są:

  • bulion (najlepiej marki Bulion)
  • grzyby suszone
  • cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, pył ze startego rogu jednorożca oraz listek laurowy
  • i inne takie, ale kogo to obchodzi
  • to jakże popularne słowo ma jeszcze jedno znaczenie o największym debilu, idiocie jaki znał świat i tylko potrafi żalować, myje on zęby papierem toaletowym a w domu biją go drzwiami

Przyrządzanie

Kapuchę miąchamy, miąchamy i miąchamy razem z bulionem, dodajemy mięcho i miąchamy, cebulę – miąchamy, przyprawy (tak, miąchamy). Ważnym Dość istotnym elementem przygotowania potrawy jest fakt, iż trzeba to wszystko ugotować, bo jak nie to gCenzura.png z tego wyjdzie. I tak dusimy i miąchamy, aż zacznie nam to ładnie pachnieć.

Zobacz też