Granat (wino): Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (- grafika copyright) |
|||
Linia 2: | Linia 2: | ||
==Granat Zielony== |
==Granat Zielony== |
||
Granat Zielony po spuszczeniu z kadzi i napełnieniu butelki powinien leżakować w magazynie około trzech dni i powinien być raz obrócony, aby nie zmętniał. Dodatkowo klasyczny Granat Zielony musi być zabutelkowany tylko i wyłącznie w szkło białe lub zielone. W brązowych butlach następuje [[efekt Dopplera]], czyli przesunięcie w stronę czerwieni i źle rozszczepione światło psuje proces fermentacji. |
Granat Zielony po spuszczeniu z kadzi i napełnieniu butelki powinien leżakować w magazynie około trzech dni i powinien być raz obrócony, aby nie zmętniał. Dodatkowo klasyczny Granat Zielony musi być zabutelkowany tylko i wyłącznie w szkło białe lub zielone. W brązowych butlach następuje [[efekt Dopplera]], czyli przesunięcie w stronę czerwieni i źle rozszczepione światło psuje proces fermentacji.Trunek ten, jak sama nazwa wskazuje, rozrywa delikwenta który go spróbuje, czyli doszczętnie sponiewiera. |
||
[[Kategoria:Tanie wina]] |
[[Kategoria:Tanie wina]] |
Wersja z 14:14, 24 sie 2009
Granat – polskie tanie wino z Ostrowina w odmianach zielonej i czerwonej.
Granat Zielony
Granat Zielony po spuszczeniu z kadzi i napełnieniu butelki powinien leżakować w magazynie około trzech dni i powinien być raz obrócony, aby nie zmętniał. Dodatkowo klasyczny Granat Zielony musi być zabutelkowany tylko i wyłącznie w szkło białe lub zielone. W brązowych butlach następuje efekt Dopplera, czyli przesunięcie w stronę czerwieni i źle rozszczepione światło psuje proces fermentacji.Trunek ten, jak sama nazwa wskazuje, rozrywa delikwenta który go spróbuje, czyli doszczętnie sponiewiera.