Świnia domowa: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M |
M (robot dodaje: he, id, it, nl, nn poprawia: pt) |
||
Linia 8: | Linia 8: | ||
[[Kategoria:Ssaki]] |
[[Kategoria:Ssaki]] |
||
⚫ | |||
[[ar:الخنزير]] |
[[ar:الخنزير]] |
||
Linia 16: | Linia 18: | ||
[[fi:Sika]] |
[[fi:Sika]] |
||
[[fr:Porc]] |
[[fr:Porc]] |
||
[[he:חזיר]] |
|||
[[id:Babi]] |
|||
[[it:Porco]] |
|||
[[ja:豚]] |
[[ja:豚]] |
||
[[nl:Vark]] |
|||
[[nn:Gris]] |
|||
[[no:Gris]] |
[[no:Gris]] |
||
[[pt: |
[[pt:Porco]] |
||
⚫ | |||
[[zh:猪]] |
[[zh:猪]] |
||
[[zh-tw:豬]] |
[[zh-tw:豬]] |
Wersja z 17:32, 12 maj 2008
Świnia domowa – domowa odmiana dzikiej lochy.
Przygotowanie
W celu jej oswojenia należy posiadać łopatę, sznurek (tzw. szpagat) oraz kogoś do pomocy. Tak przygotowaną świnię można rozpołowić, poćwiartować, poósemkować, poszesnastkować, a nawet potrzydziestkodwójkować.