Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
(ek? Nieee.)
Linia 1: Linia 1:
'''Słonina''' - [[mięso]], wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać [[smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako [[tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp.
{{ek}}
W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie konsumują słoninę z [[Chleb|pieczywem]] zapijając [[wódka|setką.]]

{{linki}}
'''Słonina''' - [[mięso]], wędlina czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. To kawałek świńskiego sadła. Ze słoniny można wytapiać [[smalec]] ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako [[tłuszcz]] do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaki, mielone itp.
W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie lubią konsumować słoninę z pieczywem zapijając setką.


{{stubkuch}}
{{stubkuch}}

Wersja z 20:29, 10 gru 2008

Słonina - mięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp. W niektórych przypadkach (częściej we wsiach) ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką.

Szablon:Stubkuch