Słonina: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Sir Damiinho. Autor wycofanej wersji to 93.91.209.138.) |
|||
Linia 5: | Linia 5: | ||
[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]] |
[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]] |
||
LUDZIE SPOŻYWAJĄCY SŁONINĘ |
|||
Są to najczęściej: |
|||
- żule |
|||
- babcia i dziadek |
|||
- dziadek rzeźnik |
|||
- w skrajnych przypadkach babcia rzeźnik |
|||
- pracownik mięsnego (ale tylko w domu) |
|||
- murzyni |
|||
- ludzie "zakąszający" |
|||
- no i dziadek |
|||
[[Plik:SONINA~1]] |
Wersja z 20:58, 10 lis 2009
Słonina – mięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp. W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką.
LUDZIE SPOŻYWAJĄCY SŁONINĘ Są to najczęściej: - żule - babcia i dziadek - dziadek rzeźnik - w skrajnych przypadkach babcia rzeźnik - pracownik mięsnego (ale tylko w domu) - murzyni - ludzie "zakąszający" - no i dziadek Plik:SONINA~1