Słonina: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to HollyBlue. Autor wycofanej wersji to 89.229.73.111.)
Linia 5: Linia 5:


[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]]
[[kategoria:sztuka kulinarna|Słonina]]

LUDZIE SPOŻYWAJĄCY SŁONINĘ
Są to najczęściej:
- żule
- babcia i dziadek
- dziadek rzeźnik
- w skrajnych przypadkach babcia rzeźnik
- pracownik mięsnego (ale tylko w domu)
- murzyni
- ludzie "zakąszający"
- no i dziadek
[[Plik:SONINA~1]]

Wersja z 22:42, 14 lis 2009

Słoninamięso, wędlina, kawałek świńskiego sadła, czy tam coś jeszcze. Słoninę zaliczyć można jedynie do tłuszczów. Można z niej wytapiać smalec ze skwarkami. Tak wysmażona wcześniej słoninę można używać jako tłuszcz do smażenia na wszelkie sposoby schaboszczaków, mielonych itp. W niektórych przypadkach ludzie konsumują słoninę z pieczywem zapijając setką.

Szablon:Stubkuch