Zupa błyskawiczna: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(rev.) |
|||
Linia 7: | Linia 7: | ||
* ''Rosół z kury'' produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura. |
* ''Rosół z kury'' produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura. |
||
* Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. [[student|studenci]] [nie licząc studentów medycyny] albo kloszardzi) i ludzi leniwych. |
* Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. [[student|studenci]] [nie licząc studentów medycyny] albo kloszardzi) i ludzi leniwych. |
||
* Jest |
* Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu. |
||
Smacznego! |
Smacznego! |
||
* W Polsce mówi się że to chińska zupa a to jest NAPRAWDĘ :zupka 'chińska' japońska produkowana w Radomiu przez Koreańczyków |
|||
==Zobacz też== |
==Zobacz też== |
Wersja z 19:00, 18 lut 2010
Zupka chińska – danie wynalezione przez Japończyka Momofuku Ando jako recepta na głód. Podstawowe pożywienie wszelkiej maści uczniów i studentów. Ostatecznie wylądowała na półkach supermarketów jako substytut jedzenia, suplement diety lub specyfik przeczyszczający. Z cech pozytywnych po przyrządzeniu wymienimy temperaturę i objętość.
Ciekawostki
- Zupki nie są robione z kota. Z tego futrzaka można uzyskać jedynie kisiel, kapelusze i ciastka.
- W niektórych kręgach kulturowych popularny jest przesąd, że tylko spożywanie zupek chińskich może uchronić przed SARS i ptasią grypą.
- Zupki chińskie są przywożone z Berlina, robione w Radomiu.
- Rosół z kury produkowany w wyżej wymienionym mieście ze świeżego mięska, świeżo upolowanego szczura.
- Zupy błyskawiczne z reguły są niedrogie często stanowią ważny element diety osób nie przywiązujących wagi do jedzenia (jak np. studenci [nie licząc studentów medycyny] albo kloszardzi) i ludzi leniwych.
- Jest najczęsciej wymienianym produktem kulinarnym na bashu.
Smacznego!