Budyń: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona) |
|||
Linia 36: | Linia 36: | ||
* Chiny - 0,1% |
* Chiny - 0,1% |
||
* Reszta świata - 0,3% |
* Reszta świata - 0,3% |
||
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]] |
Wersja z 22:24, 4 paź 2010
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń - Najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty.
Z czego to jest
Budyń składa się z:
- mleka
- skrobi
- żelatyny (niekoniecznie)
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne)
- Rudego 102 (to już w ogóle przesada!)
Z czym to się je
Można zjeść sam, ale można użyć także paru artefaktów:
- grzyby
- warzywa
- złoto (no, bez przesady!)
Postacie budyniu
- w proszku
- z mlekiem (niczym legendarne masło maślane)
- po studencku (czyli instant)
- tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie)
- chiński (kolejny raz przesada!)
Rola budyniu w świecie
Wbrew pozorom, jest to najbardziej strategiczny surowiec świata - tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy. Jednakże nikt nie zdobył tego cennego surowca...
Producenci budyniu na świecie
- Nonsensopedyści - 98% produkcji światowej
- UK - 1%
- USA - 0,2%
- Polska - 0,2%
- Rosja - 0,2%
- Chiny - 0,1%
- Reszta świata - 0,3%