Budyń: Różnice pomiędzy wersjami
(Interpunkcyjne i stylistyczne) |
|||
Linia 2: | Linia 2: | ||
{{cytat|Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!|Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o '''budyniu'''}} |
{{cytat|Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!|Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o '''budyniu'''}} |
||
{{cytat|Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki|[[Google]] o '''budyniu'''}} |
{{cytat|Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki|[[Google]] o '''budyniu'''}} |
||
'''Budyń''' – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa [[Nonsensopedysta|Nonsensopedysty]]. Daleki |
'''Budyń''' – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa [[Nonsensopedysta|Nonsensopedysty]]. Daleki,.. znaczy DALEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie. |
||
== Z czego to jest? == |
== Z czego to jest? == |
||
Budyń składa się z: |
Budyń składa się z: |
||
- mleka; |
|||
- skrobi; |
|||
- parahydroksybenzoesanu metylu; |
|||
- kofeiny (budyń w wersji Cofee) |
|||
- gumy do żucia (dla nastoletnich); |
|||
- kwasu askorbinowego (ale rzadko); |
|||
- żelatyny (niekoniecznie); |
|||
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne); |
|||
- Rudego 102 (to już zupełna przesada!); |
|||
- śladowych ilości orzechów arachidowych. |
|||
== Z czym to się je? == |
== Z czym to się je? == |
||
Można zjeść sam budyń, ale można użyć także paru artefaktów: |
Można zjeść sam budyń, ale można użyć także paru artefaktów: |
||
- kakao; |
|||
- grzybów; |
|||
- warzyw; |
|||
- opon; |
|||
- Nestea (lekka przesada); |
|||
- złota (no, bez przesady!); |
|||
- płatki; |
|||
- z musli; |
|||
- z kolegą/koleżanką; |
|||
- inny budyń; |
|||
==Jak |
==Jak się to je ?== |
||
Istnieje kilka prastarych sposobów: |
|||
- z miseczki (tradycyjnie); |
|||
- ze szklanki (na szybkiego); |
|||
- z buta (w razie, gdy nie ma naczyń w domu albo matka wszystkie potłukła z nerwów lub koleżanka z roku)[przesada]; |
|||
– z opakowania (zalatuje papierem bądź innymi dodatkami). |
|||
== Postacie budyniu == |
== Postacie budyniu == |
||
To zależy od nastroju masy, która jednak występuje głównie: |
|||
- w proszku; |
|||
- z mlekiem (niczym legendarne masło maślane); |
|||
- po studencku (czyli instant); |
|||
- tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie); |
|||
- chiński (kolejny raz przesada!). |
|||
== Rola budyniu w świecie == |
== Rola budyniu w świecie == |
||
Wbrew pozorom |
Wbrew pozorom jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy. |
||
Niestety nikt nie zdobył tego cennego surowca, bo trzeba było pójść po niego aż do spożywczego. |
Niestety nikt nie zdobył tego cennego surowca, ''bo'' / ''dlatego że'' / ''ponieważ'' trzeba było pójść po niego aż do spożywczego. |
||
== Konsumenci budyniu na świecie == |
== Konsumenci budyniu na świecie == |
Wersja z 15:30, 6 paź 2010
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki
- Google o budyniu
Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki,.. znaczy DALEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie.
Z czego to jest?
Budyń składa się z: - mleka; - skrobi; - parahydroksybenzoesanu metylu; - kofeiny (budyń w wersji Cofee) - gumy do żucia (dla nastoletnich); - kwasu askorbinowego (ale rzadko); - żelatyny (niekoniecznie); - króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne); - Rudego 102 (to już zupełna przesada!); - śladowych ilości orzechów arachidowych.
Z czym to się je?
Można zjeść sam budyń, ale można użyć także paru artefaktów: - kakao; - grzybów; - warzyw; - opon; - Nestea (lekka przesada); - złota (no, bez przesady!); - płatki; - z musli; - z kolegą/koleżanką; - inny budyń;
Jak się to je ?
Istnieje kilka prastarych sposobów: - z miseczki (tradycyjnie); - ze szklanki (na szybkiego); - z buta (w razie, gdy nie ma naczyń w domu albo matka wszystkie potłukła z nerwów lub koleżanka z roku)[przesada]; – z opakowania (zalatuje papierem bądź innymi dodatkami).
Postacie budyniu
To zależy od nastroju masy, która jednak występuje głównie: - w proszku; - z mlekiem (niczym legendarne masło maślane); - po studencku (czyli instant); - tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie); - chiński (kolejny raz przesada!).
Rola budyniu w świecie
Wbrew pozorom jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.
Niestety nikt nie zdobył tego cennego surowca, bo / dlatego że / ponieważ trzeba było pójść po niego aż do spożywczego.
Konsumenci budyniu na świecie
- Nonsensopedyści – 239%;
- UK – 1%;
- Somaila – 0,7%;
- USA – 0,2%;
- Polska – 0,2%;
- Rosja – 0,2%;
- Chiny – 0,1%;
- Afganistan – 0,09%;
- Korea Północna – 0,02%;
- Kazachstan – 0,0001% (produkcja 10 saszetek);
- Reszta świata – 0,3%.
- Opole - 67%