Budyń: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{popr|WTF iz "[[1]] - 0.(3)% (nie wiadomo z kąt to wiemy...)"[[???]]}} |
|||
[[Plik:1001 przepisów na Budyń.PNG|thumb|right|200px|Książka pt. ''1001 przpsiuf na budyń'']] |
[[Plik:1001 przepisów na Budyń.PNG|thumb|right|200px|Książka pt. ''1001 przpsiuf na budyń'']] |
||
{{cytat|Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!|Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o '''budyniu'''}} |
{{cytat|Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!|Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o '''budyniu'''}} |
Wersja z 19:56, 7 paź 2010
W tym artykule konieczne są drobne poprawki. Zajmij się tym, to nie boli.
Do poprawienia: WTF iz "1 - 0.(3)% (nie wiadomo z kąt to wiemy...)"???. |
Słyszałeś, co powiedziała? Bu-dyń!
- Wróżek chrzestny do Pana Prima Aprilisa o budyniu
Budyń to świetny deser ale nie sprawdza się jako sanki
- Google o budyniu
– Czym się różni sperma od budyniu?
– Spróbuj budyniu!
- Porzekadło starosłowiańskie o budyniu
Budyń – najbardziej mityczne jedzenie na całym świecie. Ulubiona potrawa Nonsensopedysty. Daleki, ...znaczy DALEEEKI kuzyn serka Danio po siostrze babci cioci wujka lub podobnie.
Z czego to jest?
Budyń składa się z:
- mleka;
- skrobi;
- parahydroksybenzoesanu metylu;
- kofeiny (budyń w wersji Cofee)
- gumy do żucia (dla nastoletnich);
- kwasu askorbinowego (ale rzadko);
- żelatyny (niekoniecznie);
- króla żelatyny (jeszcze bardziej niekonieczne);
- niewielkiej ilości odpadów z Czarnobyla;
- Rudego 102;
- śladowych ilości orzechów arachidowych;
- wielkiego pomidora wraz z jajkiem oraz (szczyptą) cynamonu;
- może zawierać śladowe ilości kiełbasy;
- opakowania (proszek musi gdzieś się podziać).
Z czym to się je?
Można zjeść sam budyń, ale można użyć także paru artefaktów:
- kakao;
- grzybów;
- warzyw;
- opon;
- Nestea;
- złota;
- płatki;
- z musli;
- z kolegą/koleżanką;
- inny budyń.
Jak się to je?
Istnieje kilka prastarych sposobów:
- z miseczki (tradycyjnie);
- ze szklanki (na szybkiego);
- z piersiówki (na imprezie);
- z buta (w razie, gdy nie ma naczyń w domu albo matka wszystkie potłukła z nerwów lub koleżanka z roku)[przesada];
- z opakowania (zalatuje papierem bądź innymi dodatkami).
- z muszli (zwykle po imprezie)
Postacie budyniu
To zależy od nastroju masy, która jednak występuje głównie:
- w proszku;
- z mlekiem (niczym legendarne masło maślane);
- po studencku (czyli instant);
- tradycyjny (robiony wyłącznie w skansenie);
- chiński;
- turecki (w formie kebaba);
- w postaci sanek.
Narzędzia do zjedzenia budyniu
- szpadlem, ewentualnie łopatą;
- widelcem;
- palcami (w chinach je się pałeczkami).
- Szczotką (już o tym mówiłem wcześniej !po imprezie!!!)
Rola budyniu w świecie
Wbrew pozorom jest to najbardziej strategiczny surowiec świata – tłukli się o niego wszyscy wielcy przywódcy.
Niestety nikt nie zdobył tego cennego surowca, bo/dlatego że/ponieważ trzeba było pójść po niego aż do spożywczego.
Konsumenci budyniu na świecie
- Nonsensopedyści – 239%;
- UK – 1%;
- Somalia – 0,7%;
- USA – 0,2%;
- Polska – 0,2%;
- Rosja – 0,2%;
- Chiny – 0,1%;
- Afganistan – 0,09%;
- Korea Północna – 0,02%;
- Kazachstan – 0,0001% (produkcja 10 saszetek);
- Wolne Miasto Kraków – 0,00002% (produkcja budyniu Lajkonik);
- Reszta świata – 0,3%;
- Opole – 67%;
- Opole na bis – 10%;
- Polscy studenci – 312% (błotny);
- Starsi ludzie – 101,5% (zmuszeni brakiem zębów).
- [[1]] - 0.(3)% (nie wiadomo z kąt to wiemy...)