Krówka ciągutka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (dr2.)
M („Krówka Ciągutka” przeniesiono do „Krówka ciągutka”)
(Brak różnic)

Wersja z 10:01, 30 paź 2010

Krówki ciągutki
Papierek

Krówka ciągutka – niby taki zwyczajny, krówkowy cukierek, słynący z niesamowitej zdolności sklejania zębów, gębów, palców jak również przypadkowo napotkanych kartek i ubrań. Do tej pory tajemnicą jest dlaczegóż to nazywany jest batonem. Istnieją przypuszczenia że ma to jakiś związek z klejem Baton.

Jedzenie krówki

Jedzenie takiej Krówki jest prawdziwą sztuką i wymaga specjalnych umiejętności. Tylko nielicznym udało się nie ubrudzić podczas jej jedzenia. Najczęściej wszelkie próby odgryzienia kawałka kończą się rozciąganiem krówki w nadziei że w końcu się rozerwie.

Prawdy i ciekawostki o krówce ciągutce

  • Krówki ciągutki są bardzo potrzebne w szkole, służą m. in. do pisania po nich na lekcji, a także do jedzenia.
  • Warto jest zamiast cukierków przynieść do szkoły na urodziny krówki ciągutki – wszyscy będą je żarli przez pół lekcji i nikt nie będzie mógł się odezwać.
  • Prawdziwą krówkę ciągutkę zawsze nazywamy batonem. Bo tak pisze na opakowaniu.
  • Nigdy nie wiadomo czy krówka nie jest czasem przeterminowana, gdyż data ważności podawana jest tylko na opakowaniu zbiorczym.
  • Krówka ciągutka w piórniku może posłużyć także za ściągę.

Skład krówki ciągutki

  • cukier;
  • syrop skrobiowy;
  • mleko w proszku;
  • serwatka w proszku;
  • margaryna;
  • aromat identyczny z naturalnym: śmietankowy, syntetycznie aromatyzowane: etylowanilina;
  • może zawierać śladowe ilości krówki.