Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(dr.) |
|||
Linia 18: | Linia 18: | ||
* smaczne (śladowe ilości) |
* smaczne (śladowe ilości) |
||
* niezdrowe (zawsze) |
* niezdrowe (zawsze) |
||
* z [[Plik:Cenzura2.svg|30px]]/bógwieczego. |
* z g[[Plik:Cenzura2.svg|30px]]a/ bógwieczego. |
||
* w smaku podobne do styropianu |
* w smaku podobne do styropianu |
||
* zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu) |
* zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu) |
||
* produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów |
* produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów |
||
* Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy. |
* Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy. |
||
⚫ | |||
== Uwaga! == |
== Uwaga! == |
||
⚫ | |||
Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu. |
Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu. |
||
== Zobacz też: == |
== Zobacz też: == |
Wersja z 19:56, 21 gru 2010
Chrupki – to takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą - apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermartekach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami. Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.
Cechy charakterystyczne[1]
- chrupkie
- wzmagają produkcję kału
- smaczne
- zdrowe (zależy)
- z kukurydzy (w najlepszym wypadku)
- w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).
Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek
- czerstwo-chrupkie
- powodują nieprzyzwoitą sraczkę
- smaczne (śladowe ilości)
- niezdrowe (zawsze)
- z ga/ bógwieczego.
- w smaku podobne do styropianu
- zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
- produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów
- Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy.
- Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz.
Uwaga!
Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.