Margaryna: Różnice pomiędzy wersjami
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Andrzej19. Ofiarą rewertu jest 89.231.96.60.) |
|||
Linia 3: | Linia 3: | ||
== Anatomia margaryny == |
== Anatomia margaryny == |
||
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż ta jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem [[tró]] – gdy tylko za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzasz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia |
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż ta jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem [[tró]] – gdy tylko za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzasz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia. |
||
==<font color="#F5F5F5"> Zastosowanie </font>== |
==<font color="#F5F5F5"> Zastosowanie </font>== |
||
[[Plik:delmik.jpeg|right|thumb|right130px|Aktor twojej przyszłej reklamy]] |
[[Plik:delmik.jpeg|right|thumb|right130px|Aktor twojej przyszłej reklamy]] |
Wersja z 12:19, 13 gru 2011
Margaryna – jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół.
Anatomia margaryny
Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż ta jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy tylko za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzasz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.
Zastosowanie
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. PKP używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.
Przypisy
- ↑ Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania