Kefir: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M
(przekat.)
Linia 7: Linia 7:
{{stubkuch}}
{{stubkuch}}


[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Nabiał]]

Wersja z 20:12, 30 sty 2012

Kefir – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.

Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność tej metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.

Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami.

Szablon:Stubkuch