Kefir: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(przekat.) |
|||
Linia 5: | Linia 5: | ||
Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami. |
Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami. |
||
{{ |
{{stub|kuch}} |
||
[[Kategoria:Nabiał]] |
[[Kategoria:Nabiał]] |
Wersja z 23:55, 29 wrz 2012
Kefir – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.
Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność tej metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.
Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.