Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Emdegger. Ofiarą rewertu jest 83.23.103.214.) |
|||
Linia 28: | Linia 28: | ||
== Skład == |
== Skład == |
||
:* Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu. |
:* Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu. |
||
* Styropian FS 0.2 - ''5%'' |
* Styropian FS 0.2 - ''5%'' |
||
* Powietrze - ''10%'' |
* Powietrze - ''10%'' |
||
Linia 40: | Linia 37: | ||
=== Popularniejszy skład === |
=== Popularniejszy skład === |
||
* Styropian - ''15%'' |
* Styropian - ''15%'' |
||
* Sproszkowana podeszwa adidasa - ''30%'' |
* Sproszkowana podeszwa adidasa - ''30%'' |
||
Linia 49: | Linia 45: | ||
== Zobacz też |
== Zobacz też == |
||
* [[Chipsy]] |
* [[Chipsy]] |
||
* [[Kukurydza]] |
* [[Kukurydza]] |
||
{{przypisy}} |
{{przypisy}} |
||
{{stubkuch}} |
|||
[[Kategoria:Słodycze]] |
[[Kategoria:Słodycze]] |
Wersja z 23:59, 29 wrz 2012
Chrupki – takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą – apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermarketach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami.
Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.
Cechy charakterystyczne[1]
- chrupkie
- wzmagają produkcję kału
- smaczne
- zdrowe (zależy)
- z kukurydzy (w najlepszym wypadku)
- w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).
Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek
- czerstwo-chrupkie
- powodują nieprzyzwoitą sraczkę
- smaczne (śladowe ilości)
- niezdrowe (zawsze)
- z /bógwieczego.
- w smaku podobne do styropianu
- zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu)
- produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów
- Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy.
- Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków.
- Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne.
Skład
- Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.
- Styropian FS 0.2 - 5%
- Powietrze - 10%
- Klej ze znaczków pocztowych - 1%
- Śladowe ilości orzechów - 74%
- Gówno - 2%
- Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 10
0%.
Popularniejszy skład
- Styropian - 15%
- Sproszkowana podeszwa adidasa - 30%
- Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej - 40%
- Orzechy - 3%
- Piasek - 10%
- Pszenica, mąka, woda itp. - 2%