Musztarda: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona) |
Parzydełko (dyskusja • edycje) (+) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{t}}potrawa popularna wraz z kiełbasą i parówkami. Wraz z [[ocet|octem]] popularny element PRLu. 5 listopada ma swoje święto. Na grillu podstawowy konkurent [[ketchup]]u. |
|||
Ochydna,żółta maź popularnie używana do wzbogacenia smaku kanapek,lub kiełbasy na gorąco.Niektórzy(tylko ci z nidorozwiniętymi kubkami smakowymi) sądzą,że to przysmak i nadużywają tej dziwnej substancji. |
|||
==Rodzaje musztard== |
|||
*{{t|Chrzanowa}}produkowane tylko w Kielcach. |
|||
*{{t|Francuska}}strasznie niedobra, będąca przyprawą w przyprawie. Taki kawior dla ubogich. |
|||
*{{t|Musztarda o smaku piwa}}produkowana przez kamis, bardzo popularna w Polsce. |
|||
*{{t|<strike>Saperska</strike>Sarepska}}mega ostra. Dla tych, co lubią ryzyko. Z racji dosyć dwuznacznej nazwy popularna w armii. |
|||
==Zobacz też== |
|||
*[[Musztardówka]] |
|||
{{stub|kuch}} |
|||
[[Kategoria:Przyprawy]] |
Wersja z 12:37, 26 paź 2012
Szablon:Tpotrawa popularna wraz z kiełbasą i parówkami. Wraz z octem popularny element PRLu. 5 listopada ma swoje święto. Na grillu podstawowy konkurent ketchupu.
Rodzaje musztard
- Szablon:Tprodukowane tylko w Kielcach.
- Szablon:Tstrasznie niedobra, będąca przyprawą w przyprawie. Taki kawior dla ubogich.
- Szablon:Tprodukowana przez kamis, bardzo popularna w Polsce.
- Szablon:Tmega ostra. Dla tych, co lubią ryzyko. Z racji dosyć dwuznacznej nazwy popularna w armii.
Zobacz też
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.