Musztarda: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (skreślenia, odstęp, linki wewn.) |
M (nazwy marek wielką literą) |
||
Linia 4: | Linia 4: | ||
*{{t|Chrzanowa}}produkowane tylko w Kielcach. |
*{{t|Chrzanowa}}produkowane tylko w Kielcach. |
||
*{{t|Francuska}}strasznie niedobra, będąca przyprawą w przyprawie. Taki kawior dla ubogich. |
*{{t|Francuska}}strasznie niedobra, będąca przyprawą w przyprawie. Taki kawior dla ubogich. |
||
*{{t|Musztarda o smaku piwa}}produkowana przez |
*{{t|Musztarda o smaku piwa}}produkowana przez Kamis, bardzo popularna w Polsce. |
||
*{{t|<del>Saperska</del> sarepska}}mega ostra. Dla tych, co lubią ryzyko. Z racji dosyć dwuznacznej nazwy popularna w [[wojsko|armii]]. |
*{{t|<del>Saperska</del> sarepska}}mega ostra. Dla tych, co lubią ryzyko. Z racji dosyć dwuznacznej nazwy popularna w [[wojsko|armii]]. |
||
Wersja z 14:12, 27 lut 2013
Szablon:Tpotrawa popularna wraz z kiełbasą i parówkami. Wraz z octem popularny element PRLu. 5 listopada ma swoje święto. Na grillu podstawowy konkurent ketchupu.
Rodzaje musztard
- Szablon:Tprodukowane tylko w Kielcach.
- Szablon:Tstrasznie niedobra, będąca przyprawą w przyprawie. Taki kawior dla ubogich.
- Szablon:Tprodukowana przez Kamis, bardzo popularna w Polsce.
- Szablon:Tmega ostra. Dla tych, co lubią ryzyko. Z racji dosyć dwuznacznej nazwy popularna w armii.
Zobacz też
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.