Kefir: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Artur <3) |
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Andrzej19. Autor wycofanej wersji to 204.45.133.74.) |
||
Linia 4: | Linia 4: | ||
Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami. |
Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami. |
||
Kocham Artura :) |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 15:13, 13 kwi 2013
Kefir – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.
Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność tej metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.
Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod różnymi nazwami.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.