Margaryna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(+Kategoria)
M (-zbędne, {{t}}, -błąd językowy)
Linia 1: Linia 1:
[[Plik:margarrryna.jpeg|180px|right|thumb|Nożownik napada na margarynę]]
[[Plik:margarrryna.jpeg|180px|right|thumb|Nożownik napada na margarynę]]
'''Margaryna''' – jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]].
{{t}}jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]].


== Anatomia margaryny ==
== Anatomia ==
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż ta jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem [[tró]] – gdy tylko za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzasz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem [[tró]] – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.


== Zastosowanie ==
== Zastosowanie ==

Wersja z 16:09, 13 kwi 2013

Plik:Margarrryna.jpeg
Nożownik napada na margarynę

Szablon:Tjadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół.

Anatomia

Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.

Zastosowanie

Aktor twojej przyszłej reklamy

Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. PKP używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.

Przypisy

  1. Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania