Kefir: Różnice pomiędzy wersjami
M (-powt., {{t}}) |
|||
Linia 4: | Linia 4: | ||
Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod innymi nazwami. |
Część osób myli kefir z [[jogurt]]em naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod innymi nazwami. |
||
Kefir jest też bardzo pożywnym produktem mlecznym zaraz po budyniu. Kefir powinien być spożywany z ziemniaczkami i zasmażką. |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 15:12, 25 cze 2013
Szablon:Tmleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.
Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.
Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod innymi nazwami.
Kefir jest też bardzo pożywnym produktem mlecznym zaraz po budyniu. Kefir powinien być spożywany z ziemniaczkami i zasmażką.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.