Makaron: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (kat.) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Makaron''' – pożywienie z [[Mąka|mąki]], spożywane po uprzednim ugotowaniu z [[Jajko|jajkiem]], [[Twaróg|twarogiem]] albo [[Cokolwiek|czymkolwiek]]. Surowy '''makaron''' jest twardy i bardziej żółty niż ugotowany. Wśród wielu dziwacznych rodzajów makaronu wyróżniają się świderki, |
'''Makaron''' – pożywienie z [[Mąka|mąki]], spożywane po uprzednim ugotowaniu z [[Jajko|jajkiem]], [[Twaróg|twarogiem]] albo [[Cokolwiek|czymkolwiek]]. Surowy '''makaron''' jest twardy i bardziej żółty niż ugotowany. Wśród wielu dziwacznych rodzajów makaronu wyróżniają się świderki, [[Taki Dłuuugi Makaron]] (czasem błędnie zwany [[spaghetti]] ) i muszelki. Najbardziej kiczowate są świderki i można je kupić w każdym [[Sklepik osiedlowy|sklepiku osiedlowym]]. |
||
{{stubkuch}} |
{{stubkuch}} |
Wersja z 09:14, 16 sie 2006
Makaron – pożywienie z mąki, spożywane po uprzednim ugotowaniu z jajkiem, twarogiem albo czymkolwiek. Surowy makaron jest twardy i bardziej żółty niż ugotowany. Wśród wielu dziwacznych rodzajów makaronu wyróżniają się świderki, Taki Dłuuugi Makaron (czasem błędnie zwany spaghetti ) i muszelki. Najbardziej kiczowate są świderki i można je kupić w każdym sklepiku osiedlowym.